Üsküp Gezilecek Yerler

1. Makedonya Meydanı – Macedonia Square
Makedonya Meydanı, Üsküp’ün en canlı ve hareketli yeri. Savaşçı Heykeli meydanın en popüler heykeli. Herkes burada durup fotoğraflar çekiyor. Taşköprü‘den karşıya geçtiğinizde Büyük İskender’in ailesini simgeleyen bir heykel ve anneler heykellerini göreceksiniz.  Akşam saatlerinde bu bölgede su ve ışık gösterileri yapılıyor.
Konaklamayı Makedonya Meydanı’na yakın seçerseniz, şehrin en önemli yerlerine yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Makedonya Meydanı’nın çevresinde bir çok cafe ve restaurant bulunuyor. Ayrıca mutlaka Makedonya Caddesi’nde yürüyüş yapın. Şehrin en canlı ve hareketli yerlerinden biri burası. Vardar Nehri’nin üstüne ışıklandırılmış ve heykellerle süslenmiş köprüler yapmışlar. Akşam saatlerinde burası cıvıl cıvıl oluyor. Yemek yemek ve bir şeyler içmek isterseniz burada bir çok cafe ve restaurant bulabilirsiniz.

Makedonya Meydanı Nerede? Nasıl Gidilir?
Üsküp gezilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Makedonya Meydanı’nın yerini aşağıda görebilirsiniz.

2. Üsküp Osmanlı Çarşısı – Skopje Old Bazaar – Üsküp’te neler yapılır?
Üsküp gezilecek yerler arasında ilk sırada Osmanlı Çarşısı bulunuyor. Osmanlı Çarşısı yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip. Dükkanların ruhu ve satılan eşyalar, Osmanlı dönemini yansıtıyor. Dokuma çantalar, kilimler, kuyumcular, eski Yugoslavya döneminden kalan askeri üniformalar, madalyalar burada görebileceğiniz şeyler arasında.
Çarşıya girdiğinizde yüzlerce yıllık Çınar Ağacı’nın altında mutlaka oturun ve bir kahve için. Ayrıca çok güzel köfte ve börek satan yerleri de çarşıda görebilirsiniz.
Bu çarşı, Osmanlı döneminde en parlak günlerini yaşamış. Çarşıda, Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalan onlarca eser var. Hanlar, hamamlar, camiler bunlardan bazıları. Burası, Türk çarşısı olarak da biliniyor.

3. Matka Kanyonu Makedonya – Matka Canyon – Üsküp’te gezilecek ve görülecek yerler
Dünya’nın en güzel köşelerinden biri Matka Kanyonu. Dağların arasında yemyeşil bir doğaya sahip Matka Kanyonu nefes kesen bir manzaraya sahip. Tertemiz ve yemyeşil bir nehir ve yanındaki yamaçları ile görülmeye değer bir doğa. Burada tekne gezisi yapabilirsiniz.
Matka Kanyonu, Dünya’nın 100 Doğa Harikası arasında bulunuyor. Bu yemyeşil doğada kahve içmek veya bir şeyler yemek isterseniz, buradaki restaurant ve cafelere uğrayabilirsiniz.

Matka Kanyonu’nda butik bir otel de bulunuyor. Daha uzun zaman geçirmek isterseniz burada konaklayabilirsiniz. Kanoyla dolaşmak da yapabileceğiniz aktiviteler arasında bulunuyor.
Matka Kanyonu’na taksi ile ulaşabilirsiniz. Üsküp’ten yaklaşık olarak 30 dakika uzaklıkta bulunuyor.

4. Makedonya Üsküp Millenium Haçı – Millenium Cross – Üsküp gezi ve seyahat rehberi
Millenium Haçı 2002 yılında Üsküp’teki Vodno Dağı’nın üstüne yapılmış. 46 metre kanat açıklığına ve 66 metre yüksekliğe sahip olan Millenium Haçı, Hristiyanlığın 2000 yıllık geçmişini sembolize ediyor.
Millenium Haçı 2 milyon US Dolar’a mal olmuş ve şehrin her yerinden görülebiliyor. Yapımı için çeşitli Avrupa ülkelerinden ve ABD’den mali destek alınmış.
1000 m yüksekliğindeki Vodno Dağı’ndan şehrin panoramik manzarasını seyredebilirsiniz. Millenium Haçı’nın çevresinde oturma alanları ve cafeler bulunuyor. Çok hareketli bir alan değil ama fotoğraf ve video çekmek isterseniz uğrayabilirsiniz.
2011 yılında yapılan teleferik hattı ile ulaşımı çok kolay. Teleferiğin bulunduğu yere taksi ile ulaşmanız mümkün. Teleferiğin başlangıç noktasında ahşap evler ve piknik alanları yapmışlar. Vodno Dağı çok rüzgarlı ve serin bir yer. Eğer giderseniz üzerinize ilave bir giyecek almanızı tavsiye ederiz.

Üsküp Millenium Haçı Nerede? Nasıl Gidilir?
Üsküp gezilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Millenium Haçı’nın yerini aşağıda görebilirsiniz.
Millenium Haçı’nı Haritada Görün

5. Üsküp Kalesi ve Surları – Skopje Fortress -Üsküp’te görmeden dönmemeniz gereken yerler
Üsküp Kalesi, Üsküp’ün en çok turist çeken yerlerinden biri. M. S. 6. yüzyılda Romalılar zamanında yapılan kale ve surlar son şeklini Osmanlı İmparatorluğu zamanında almış. Üsküp Kalesi, Osmanlı Çarşısı’nın hemen yanında bulunuyor. Çarşıdan, 10 dakikalık bir yürüyüşle buraya ulaşmanız mümkün.

Üsküp Kalesi Nerede? Nasıl Gidilir?
Üsküp gezilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Üsküp Kalesi’nin yerini aşağıda görebilirsiniz.
Üsküp Kalesi’ni Haritada Görün

6. Mustafa Paşa Camii – Üsküp yapılacak şeyler
1492 yılında yapılan cami, bir Osmanlı Eseri. Bembeyaz mermerlerle yapılan cami bugün de ibadete açık. Mustafa Paşa, Yavuz Sultan Selim’in veziriymiş. Restorasyonu 2011 yılında ülkemizin verdiği desteklerle yapılmış.

7. Üsküp Mustafa Paşa Camii Nerede? Nasıl Gidilir?
Üsküp gezilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Üsküp Mustafa Paşa Camii’nin yerini aşağıda görebilirsiniz.

Üsküp tam bir köprüler diyarı. Vardar nehrinin üzerinde birbirinden güzel köprüler var.

8. Taşköprü Üsküp – The Stone Bridge – Üsküp mutlaka görülmesi gereken yerler
Fatih Sultan Mehmet Han zamanında yapılan Taşköprü bugün de Vardar Nehri’nin üzerini süslüyor. Taşköprü bu nedenle Fatih Köprüsü olarak da biliniyor. Asırlara meydan okuyan köprü, günümüzde Makedonya’nın simgesi haline gelmiş.

Üsküp Taşköprü Nerede? Nasıl Gidilir?
Üsküp gezilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Üsküp Taşköprü’nün yerini aşağıda görebilirsiniz.
Taşköprü’yü Haritada Görün

9. Üsküp Rahibe Teresa Evi – Memorial House of Mother Teresa – Üsküp’te yapılmadan dönülmemesi gerekenler neler?
Rahibe Teresa 1910 yılında Üsküp’te doğmuş. Hayırsever Misyonerler Derneği’ni kurmuş. Burada yaptığı yardımlar ve iyiliklerle 1979 yılında Nobel Barış ödülünü almış. Şehrin her yerinde Rahibe Terasa’nın sözlerini görebilirsiniz.

Üsküp Rahibe Teresa Evi Nerede? Nasıl Gidilir?
Üsküp gezilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Üsküp Rahibe Teresa Evi’nin yerini aşağıda görebilirsiniz.

10. Üsküp Aziz Clement Kilisesi – Church of the Saint Clement of Ohrid – Üsküp Gezilecek Yerler
Mimar Slavko Brezovski tarafından yapılan kilise 1990 yılında tamamlanmış. İçine girdiğinizde İncil’den bir çok bölümün resimlerle anlatıldığını görüyorsunuz.

Üsküp Aziz Clement Kilisesi Nerede? Nasıl Gidilir?
Üsküp Gezilecek Yerler arasında yer alan St. Clement Kilisesi’nin yerini aşağıda görebilirsiniz.
Aziz Clement Kilisesi’ni Haritada Görün

Üsküp hakkında bilgi – Üsküp nasıl bir yer?
Vardar Nehri’nin Üsküp’ü ikiye bölüyor. Makedonya Meydanı’nın bulunduğu bölüm şehrin yeni modern, Osmanlı Çarşısı’nın bulunduğu bölüm ise tarihi ve eski şehir.
Osmanlı Çarşısı’na Türk Çarşısı da deniyor.
Üsküp’te taksiler çok pahalı değil. Eğer üç veya dört kişi birlikte seyahat ediyorsanız taksiyi tercih edebilirsiniz.

Yorumlar