Tokyo Gezilecek Yerler

1. Asakusa – Tokyo’da mutlaka görülmesi gereken yerler
Eski zamanlardaki Tokyo havasını yaşatan bir semt görmek isterseniz Asakusa’ya mutlaka uğrayın. Sensoji Tapınağı’na doğru giden yolda (Nakamise Avenue) hediyelik eşyalar, geleneksel Japon kıyafetleri ve yöresel yiyecekler satan bir çok dükkan bulunuyor.
Asakusa’nın tarihi çok eski tarihlere kadar gidiyor. Tokyo’yu ziyaret eden turistlerin en çok uğradığı yerlerden biri.

2. Sensoji Tapınağı – Tokyo gezi ve seyahat rehberi
Sensoji Tapınağı 628 yılında yapılmış ve Tokyo’da bulunan en eski budist tapınağı. Yılda yaklaşık 30 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.
Efsaneye göre iki balıkçı kardeş balık avlarken, ağlarına, kutsal kabul edilen Kannon Heykeli takılır. Heykeli burada bulunan evlerinde saklarlar. Aynı yere daha sonra Sensoji Tapınağı yapılır.
Kannon, budistler tarafından merhamet tanrıçası olarak biliniyor. Hastaları iyileştirdiğine ve yardım dileyen herkesin sesini duyabildiğine inanılıyor.
Japonya’da Şintoizm ve Budizm en yaygın dinler.

3. Odaiba – Tokyo’da nereler gezilir? Tokyo’da görülecek yerler nelerdir?
Odaiba, son yıllarda Tokyo’nun en popüler turist destinasyonlarından biri haline gelmiş. Kumlu, küçük bir sahili olan Odaiba yaz günlerinde gidilebilecek keyifli bir rota. Buraya Asakusa’dan kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz.
Yaklaşık 1 saat süren keyifli bir yolculukta, New York’ta bulunan Özgürlük Heykeli’nin ve Eyfel Kulesi’nin benzerlerini görebilirsiniz. Yine nehir kıyısında Tokyo’nun büyük balık hali de var.
Akşam saatlerinde Rainbow Bridge ve çevresinin harika fotoğraflarını çekmeniz mümkün. Nehir kıyısında bulunan keyifli restaurantlar ve cafelerde günün yorgunluğunu çıkarmanızı tavsiye ederiz.


4. Tokyo Skytree Town – Tokyo’da görmeden dönmemeniz gereken yerler nelerdir?
Tokyo’yu yukarıdan seyretmek ve fotoğraflarını çekmek isterseniz, Tokyo Skytree kulesine çıkabilirsiniz. Kulenin alt katlarında alışveriş merkezi bulunuyor. Tokyo Skytree kulesine çıkış ücretli.

5. Shinjuku – Tokyo’da nereler gezilir? – Tokyo seyahat önerileri
Shinjuku’da Tokyo Belediye Binası bulunuyor. Eğer Tokyo’yu yukarıdan görüp fotoğraf çekmek ve bunu bedava yapmak isterseniz bu binaya çıkabilirsiniz. Binanın altında turist information center var. Buradan Tokyo dışındaki şehirler hakkındada bilgiler bulabilirsiniz.

6. Shibuya – Tokyo’da yapılmadan dönülmemesi gerekenler neler
Shibuya, Tokyo’nun en canlı semtlerinden biri. Özellikle üzerinden her gün binlerce kişinin geçtiği yaya geçitleri çok ünlü. Buraya, yalnızca bu yaya geçidini görmek ve fotoğraflamak için gelen turistler bile var.
Hem gündüz, hem gece hareketli olan Shibuya’da gezmek ve vakit geçirmek oldukça eğlenceli. Son moda cafeler, restaurantlar, mağazalar, kalabalık caddeler aradığınız bir çok şeyi burada bulabilirsiniz.

7. Harajuku – Takeshita-dori Street – Tokyo gezilecek yerler
Trafiğe kapalı olan Takeshita Street, Tokyo’nun en kalabalık yerlerinden biri. Gençlerin çok sevdiği cadde yiyecek içecek konusunda çok zengin.Takeshita Street’in hemen girişinde krep, pancake, dondurma satan dükkanlar yer alıyor.
Caddede sağlı sollu çılgın kıyafetler satan mağazaların yanı sıra bijuteri dükkanları ve dövmeciler de var.
Tokyo’da görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda bulunan Takeshita Street’i Tokyo seyahatinize mutlaka ekleyin.

8. Ginza – Tokyo’da nereler gezilir? – Tokyo’da neler yapılır? – Tokyo gezisi
Ginza, Tokyo’da modanın başkenti kabul ediliyor. Dünya’ca ünlü mağazaları ve markaları burada görebilirsiniz. Ginza’da mağazalar ve diğer her yer saat 11:00’den sonra açılıyor. Buraya giderseniz sabahın erken saatleri yerine, öğleden sonrayı tercih edin.

9. Ueno – Tokyo gezi notları – Tokyo’da ne yapılır?
Ueno, şehrin kalabalığından, stresinden ve gürültüsünden uzak olmak isteyen Japonların tercih ettiği semtlerden biri. Burada çok büyük ve güzel bir hayvanat bahçesi bulunuyor. Yemyeşil bir ortamda yürüyüş yapmak ve çocuklarını gezdirmek isteyen Japonlar burayı ziyaret ediyor. Hayvanat Bahçesi’nin en sevilen sakinlerinin başında Pandalar geliyor. Sevimli pandaları görmek isteyen Japonlar uzun kuyruklar oluşturuyorlar.
Ueno metro istasyonunun çevresinde çok kalabalık ve eğlenceli caddeler bulunuyor. Burada Türk Dönerci bile var.

Yorumlar