Pekin Cennet Tapınağı

Pekin gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan Pekin Cennet Tapınağı geleneksel Çin Mimarisine göre 15. yüzyılda dairesel olarak tamamen ahşaptan inşa edilmiş bir tapınak. Yapılırken hiç çivi kullanılmadığı söyleniyor.

Eski çağlarda cennetin dairesel, Dünya’nın karesel olduğuna inanılıyormuş. Bu tapınağa doğru yürürken üstü kapalı uzun bir yoldan geçiyoruz. Kağıt ve taşlarla çeşitli oyunlar oynayan Çinlilere rastlıyoruz. Bazıları ise hafif bir müzik eşiliğinde dans ediyorlar veya yavaş hareketlerle spor yapıyorlar. Çin’de tapınakların ve sarayların çevreleri çok bakımlı ve güzel havuzlarla ve bahçelerle süslenmiş. Eski çağlarda İmparator burasını Tanrı’yla konuşmak için kullanırmış. Ayrıca burada çeşitli kurban ayinleri düzenlenirmiş.

Tapınağın hemen yanında bulunan binada geleneksel Çin Çayları sunumu ve satışı yapılıyor. Zamanınız uygun olursa buraya uğramayı da ihmal etmeyin. Yüzlerce çeşitte Çin Çayı satılan mağazada, geleneksel giysiler içersindeki Çinliler, Çin Çayı’nın faydaları konusunda bilgi veriyorlar. Yaklaşık 10 çeşit çay da ikram ediliyor. Fiyatları ise çayına göre çok farklılık gösteriyor. Çinliler çayı ılık olarak ve her yemekten sonra mutlaka içiyorlar. Yeşil çay ve Yasemin çayı karıştırılarak yapılan çay ise en çok gördüğümüz çay oluyor.

Yorumlar