Strasbourg Gezilecek Yerler

Strasbourg çok canlı bir şehir. Müzeler, tiyatrolar, operalar, konserler ve festivaller, aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz. Strasbourg’ta gezilecek ve görülecek yerler listesi yaparken oldukça zorlandık. Strasbourg için en az 3 gün ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Sizin zamanınız daha fazla olursa da kesinlikle sıkılmazsınız.

1. Batorama, Strasbourg Tekne Turu
Strasbourg’da görülmesi gereken yerleri tekne turu ile keyifli bir şekilde ziyaret etmek ister misiniz? Özellikle Strasbourg’un en güzel köşelerinden Grande Ile (Büyük Ada) bölgesinden başlayan turlar nehir üzerinden devam ederek Avrupa Parlamentosu binasına kadar devam ediyor. Teknelerin üstleri cam ile kaplı olduğundan soğuk ve yağmurlu havalarda bile bu turlar yapılabiliyor. Tarihi köprülerin, ahşap bakımlı evlerin yanından geçerken, kulaklığınızdan bir çok dilde çevre ile ilgili bilgiler alabiliyorsunuz.
Starsbourg tekne turları için farklı seçenekler mevcut ama genellikle 1 saat kadar sürüyor.

2. Grande Ile, Strasbourg – Büyük Ada, Strasbourg
Grande Ile için Strasbourg’un merkezi diyebiliriz. Grande Ile tarihi yapıları, arnavut kaldırımlı dar sokakları ile Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Bu güzel adada gezerken kendinizi, konusu Ortaçağ’da geçen bir film stüdyosunda gibi hissediyorsunuz.

Strasbourg’ta gezilecek noktalar arasında bulunan Grande Ile’nin yerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

3. Petite France, Strasbourg
Petite France, Strasbourg’un en çok fotoğrafları çekilen bölgeleri arasında yer alıyor. Pencerelerin kenarlarına asılı renkli çiçekler ile süslü ahşap binaları ve canlı sokakları ile Strasbourg’ta görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında. Petite France’ta evler 16. ve 17. yüzyıllardan kalmış. O zamanlarda buralarda balıkçılar ve dericiler yaşarmış.

Strasbourg’ta gezilecek ve görülecek yerler arasında yer alan Petite France’ın nerede olduğunu görmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

4. Strasbourg Notre Dame Katedrali
Notre Dame Katedrali, Strasbourg’un turistik noktaları arasında bulunuyor. Notre Dame Katedrali’nin 142 m uzunluğundaki kulesi ve gotik mimari yapısı çok dikkat çekici.

Katedralin çevresindeki meydana dinlenip vakit geçirebileceğiniz sandalyeler koymuşlar. Ayrıca cafeler ve restaurantlar da var. Burası Strasbourg’un en hareketli bölgesi diyebiliriz.

Strasbourg Notre Dame Katedrali 1439 yılında tamamlanmış. 12. ve 14. yüzyıldan kalma renkli vitray pencerelerine özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Strasbourg’ta görülecek yerler arasında önemli bir yere sahip olan Notre Dame Katedrali’nin yerini aşağıda bulabilirsiniz.

5. Ponts Couverts, Strasbourg
Petite France bölgesinin girişindeki köprüler Strasbourg’un gezilecek yerleri arasında bulunuyor. Nehrin üzerindeki bu köprülerin üstü eskiden kapalıymış ve şehir surlarının bir bölümü buradaymış. Ponts Couverts, 14. yüzyılın başında inşa edilmiş. Vauban Barajı yapılırken köprülerin üstündeki çatılar sökülmüş ama adı günümüze kadar Ponts Couverts (Kapalı Köprüler) olarak kalmış. Strasbourg gezisi içinde bulunması gereken Ponts Couvert’in yerini aşağıda görebilirsiniz.

6. Barrage Vauban, Strasbourg
Vauban Barajı 17. yüzyılın başlarında yapılmış. Bu köprüye çıktığınızda Pont Couverts bölgesinin çok güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Strasbourg’un önemli noktaları arasındaki Barrage Vauban’ın yerini aşağıda görebilirsiniz.

7. European Parliament – Avrupa Parlamentosu
Strasbourg, tarih boyunca farklı kültürlere, dillere ve inançlara ev sahipliği yapmış bir şehir. Günümüzde de Avrupa Parlamentosu’na ev sahipliği yapıyor. Nehrin kenarında bulunan binayı isterseniz gezebilirsiniz. Strasbourg’ta nehir turu yaparsanız, tekneler Avrupa Parlamentosu’nun yanına kadar gidiyor.

8. St Saint Thomas’ Church, Strasbourg
Saint Thomas’ Church 1520 yılında tamamlanmış. O zamanlarda Strasbourg Alman egemenliği altındaymış ve kilise Alman stilinde inşa edilmiş. Alsace Lorraine bölgesinde bu stilde görebileceğiniz tek kilise burası. Strasbourg 1681 yılında Fransa egemenliği altına geçmiş. Kilise’nin 1778 yılında Mozart tarafından övgüler yağdırılan orgu çok ünlü.

Strasbourg’ta gezilecek ve görülecek yerler arasında bulunan kiliseyi haritada görmek için tıklayın.

9. Strasbourg Musee Alsacien
Alsace Lorraine bölgesindeki geleneksel yaşam hakkında bilgiler almak ister misiniz? Nehir kıyısında 17. yüzyıldan kalma tarihi bir ev müzeye dönüştürülmüş. Eskiden bu bölgede yaşayan insanların kıyafetleri, yaşam biçimleri, mobilyaları, gibi bir çok şey bu müzede canlandırılmış.

Strasbourg gezi rehberi içinde önemli bir yere sahip olan Strasbourg Musee Alsacien’in yerini aşağıda görebilirsiniz.

10. Rohan Sarayı, Strasbourg – Palais des Rohan
Palais des Rohan, XV. Louis’in baş mimarı Robert de Cotte tarafından yapılmış. Barok sitilinde inşa edilen bina 1720 yılında tamamlanmış.
Palais des Rohan, günümüzde 3 ayrı müzeye ev sahipliği yapıyor. Alt katta; arkeoloji, giriş katta; dekoratif sanatlar, üst katta; güzel sanatlar müzelerini ziyaret edebilirsiniz.

Strasbourg gezilecek yerler listesinde bulunan müzenin yerini aşağıda görebilirsiniz.

11. Neustadt, Strasbourg
Strasbourg, Fransa ve Almanya egemenliği arasında sürekli yer değiştirmiş. Neustadt adından da anlaşılacağı gibi Almanya egemenliği zamanında yapılmış bir bölge. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Strasbourg çok gelişmiş ve büyümüş. Neustadt bu dönemde çok planlı bir şekilde şehrin merkezi olarak dizayn edilmiş. Yeni ve geniş caddeler, parklar, evler ve diğer her şey şehir planlamacıları tarafından düşünülerek yapılmış.
Strasbourg’da görülecek yerler arasında bulunan Neustadt’ı haritada görmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

12. Strasbourg Tarih Müzesi – Musee Historique de Strasbourg
Strasbourg Tarih Müzesi, 18. yüzyılda yapılmış. O zamanlarda burası mezbaha olarak kullanılıyormuş.
Strasbourg Tarih Müzesi’nde Strasbourg‘un tarihi geçmişi ile ilgili bir çok şey sergileniyor. Silahlar, heykeller, elbiseler ve resimler bunlardan bazıları.
Müzenin en önemli eseri ise, 1727 yılından kalma kabartmalı bir harita. Strasbourg ve çevresinin o dönemlerdeki halini 80 m² bir alanda sergilenen bu eserde görebilirsiniz.

Yorumlar