Madrid Gezilecek Yerler

Madrid , İstanbul’dan uçakla yaklaşık 4 saat uzaklıkta bir şehir ve İspanya’nın başkenti. İspanya da Türkiye gibi bir Akdeniz Ülkesi ve aynı zamanda batısında Atlas Okyanusu yer alıyor. İspanyollar bu avantajlarını çok iyi kullanmışlar. Afrika ve Amerika’da bir çok keşifler yapmışlar. Christof Colomb, Kraliçe İsabella’nın desteğiyle Amerika’yı ilk keşfeden denizci olmuş. Gittikleri yerlerde sömürge düzeniyle bir çok ülkeyi ele geçirmişler. Güney Amerika’da Brezilya dışında her yerde İspanyolca konuşuluyor. Dünya’da 21 ülkede İspanyolca konuşuluyor. Her yıl ortalama 50 milyon insan İspanya’yı ziyaret ediyor.

Madrid 1561 yılından beri bu ülkeye başkentlik yapıyor. Bu şehir geniş caddeleri ve düzenli yapılaşması ile ünlü. Madrid, Avrupa’nın en yüksek başkentlerinden bir tanesi, deniz seviyesinden yaklaşık 651 m yükseklikte kurulmuş.
Fotoğraflar : Taner Köken’in albümünden alınmıştır.

1. Madrid Prado Müzesi
Madrid Görülecek Yerler arasında ulunan Prado Müzesi’ni yılda 2 milyon turist ziyaret ediyor. Picasso gibi ünlü ressamlarım resimleri burada bulunuyor.

2. Madrid Retiro Park
Madrid Gezilecek Yerler listesinde bulunan Retiro Park Madrid’in en büyük parklarından bir tanesi , içinde bulunan yapay gölde sandala binebilirsiniz.

3. Madrid Royal Palace
İspanyanın en güzel ve ihtişamlı yapılarından bir tanesi , kraliyet sarayı 18.yy’da inşa edilmiş. Bugün hala görkeminden bir şey kaybetmemiş sarayın yapımı 25 yıldan fazla sürmüş. 2800 adet odası var. Yanında Madrid’in en büyük Katedrallerinden bir tanesi La Almudena Cathedral‘i ile birlikte Madrid Gezilecek Yerler arasında bulunuyor.

4. Madrid Plaza de Mayor
Madrid Gezilecek Yerler arasında bulunan Plaza de Mayor eşsiz bir mekan.
Madrid meydanları ile çok ünlü , Plaza de Mayor Kral III. Philip zamanında Juan Gómez de Mora tarafından 1619 yılında yapılmış. Burası o zamanlarda konut olarak inşa edilmiş, aynı zamanda ortasındaki boş alanda boğa güreşleri ve festivaller yapılırmış. Burada oturan insanlar evlerinin balkonundan burada yapılan gösterileri izlermiş. Meydanın ortasında Kral III. Philip’in heykeli bulunuyor.

5. Madrid Puerto Del Sol
Sol meydanı, Madrid’in kalbi ve turistler için mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Sol Meydanı “Güneş kapısı” anlamına geliyor. İspanya’nın “0” noktası, tam merkezi kabul ediliyor. İspanya ve Dünya’daki bütün şehirlere uzaklıklar Sol Meydanı’nda bulunan “0” noktasından hesaplanıyor. Meydandaki ayı heykeli Madrid’in sembolü sayılıyor. Yılbaşı kutlamaları bu meydanda yapılıyor. (Sol Meydanı çevresindeki alışveriş caddelerini Madrid Alışveriş Rehberinde daha detaylı bulabilirsiniz.

6. Santiago Bernabeu Stadium: Real Madrid Stadyumu
Madrid Gezilecek Yerler arasında bulunan Santiago Bernabeu Stadyumu Real Madrid’in Stadyumuna, Madrid’e kadar gelmişken buraya uğramadan olmaz.

7. Las Ventas Bullring – The Plazade Toros Monumental de las Ventas
İspanya denildiği zaman aklımıza hemen boğa güreşleri geliyor. Geçmiş zamanlarda boğa güreşleri krallara daha lezzetli et sunmak amacıyla yapılıyormuş. Bugün de burada ölen hayvanların etleri yeniliyor. İspanya’da Boğa Güreşleri gelenek olarak devam ediyor. Plaza de Toros İspanya’nın en büyük ve en meşhur  arenası, binlerce kişi burada boğa güreşlerini izliyor. Dış görünümünde Endülüs- Arap mimarisi etkilerini görüyoruz. Bu yapı 1929 yılında tamamlanmış.

8. Plaza de Espana
Madrid’in en büyük ve en güzel meydanlarından bir tanesi. Plaza de Espana’da  Servantes, Don Kişot ve Sanço Panço heykelleri bulunuyor.

9. Madrid Plaza de Cibeles
Madrid Gezilecek Noktalar arasında olan Cibeles Meydanı, Madrid’e gelen turistlerin de uğrak noktasıdır. Özellikle meydanda bulunan Cibeles Palace – Kibele Sarayı çok dikkat çekici bir yapıdır. Fountain of Cibeles – Kibele Çeşmesi ise en çok fotoğrafı çekilen yerlerden biridir.

Yorumlar