Kiev Gezilecek Yerler

Kiev Özgürlük Meydanı, Ukrayna’nın ve Kiev’in en meşhur yeri. Meydan, adını Kiev Özgürlük Anıtı’ndan alıyor. Kiev Özgürlük Anıtı, Ukrayna’nın bağımsızlığı adına yapılmış.
Bir çok önemli olaya tanıklık eden meydanın, Ukrayna tarihinde çok önemli bir yeri var. 1991 yılında bağımsızlık hareketinde, 1.5 milyon Ukraynalı bu meydanda toplanmış ve gösteriler yapmış.
Kiev Özgürlük Meydanı özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor. Kuş gösterisi yapanları bu meydanda görmek mümkün. Meydan turistler dışında yerel halk arasında da çok popüler. Yaz aylarında güneşli havanın tadını çıkaran Ukraynalıları burada görebilirsiniz. Kiev Özgürlük Meydanı; heykelleri, özellikle yılbaşı yaklaşırken kurulan ufak pazarları ve fotoğraflanacak köşeleri ile Kiev’in gezilecek yerleri arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Golden Gate – Altın Kapı
Golden Gate, Kiev’in en ihtişamlı tarihi kalıntılarından biri. Kiev’in sembollerinden biri olan Golden Gate, yani Altın Kapı, Kiev’in giriş kapısı olarak kullanılmış. Eski dönemlerde Bizans İmparatorluğu’nu ziyaret eden Ukrayna Prenslerinden biri oradaki şehre giriş kapılarını çok beğenmiş ve bir tane de Kiev’e yaptırmış.
Kiev’e girmek isteyenler bu kapıya geldiklerinde bir altın vermek zorundaymış. Adı o nedenle, Golden Gate/Altın Kapı olarak kalmış.
Kiev gezi ve seyahat rehberi yaparsanız burayı mutlaka rotanıza ekleyin.

Kiev Pechersk Lavra – Mağaralar Manastırı
Ukrayna’nın başkenti Kiev’in en özel yerlerinden biri burası. Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki Kiev Pechersk Lavra’nın yaklaşık 1000 yıllık bir tarihi geçmişi var. Burada bir çok kilise var. Bir kısmı da yer altında bulunuyor. Yerin altındaki mağaralarda 100’den fazla keşişin mezarı varmış. Buraya girmek için başörtüsü takmanız ve kapalı giyinmeniz gerekiyor. Mağaralar çok karanlık ve dar, yalnızca mumlarla aydınlatılıyor.

Dinyeper Nehri’nin kenarındaki bu bölgeye çıkmak ve dolaşmak oldukça yorucu diyebiliriz. İnişli çıkışlı oldukça uzun yolları var.

Kiev’de görülecek yerler arasında yer alan bölge Ukrayna’nın en kalabalık ve en çok ziyaretçi çeken yerlerinden de biri.

Khreshchatyk Caddesi
Khreshchatyk Caddesi sadece Kiev’in değil Ukrayna’nın da en ünlü caddesi. 1100 m uzunluğundaki caddede sağlı sollu dükkanlar ve ünlü mağazalar var.
Bu caddenin özelliği tatil günleri ve hafta sonları trafiğe kapalı olması.
Kiev’in en hareketli en canlı yerlerinden biri olan caddede hafta sonları kaykay ile gösteri yapan gençleri görebilirsiniz.
Kiev’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan Khreshchatyk Caddesi’ni, Kiev’de gezilecek noktalar arasına eklemeyi unutmayın.

Dinyeper Nehri Tekne Turu
Kiev’de neler yapılır? derseniz, eğer yaz aylarında bu şehri ziyaret ettiyseniz ve hava güzel ise tekne turu yapmanızı tavsiye ederiz. Kiev’i nehirden seyretmenize olanak veren tur için yaklaşık 1 saat ayırmanız gerekiyor.

St Sophia Cathedral – St Sophia Katedrali
St Sophia Katedrali 1990 yılından bu yana Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Katedral 1011 yılında I. Vlademir zamanında yapılmış ve 2011 yılında görkemli bir törenle 1000. yılını kutlamış.
Katedralin içinde 11. yüzyıldan günümüze kadar gelebilmiş mozaik ve freskleri görebilirsiniz.
St Sophia Katedrali, Kiev’de en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.
Kiev’in turistik noktaları arasında yer alan St Sophia Katedrali’ni Kiev gezisi programınıza mutlaka ekleyin.

St Michael’s Golden-Domed Cathedral – St Michael Altın Kubbeli Katedral
St Michael Altın Kubbeli Katedral, 1108 yılında Prens Sviatopolk tarafından yaptırılmış. 1930’lu yıllarda Sovyet rejimi tarafından tarihi bir öneme sahip olmadığı söylenerek yıkılmış. Ukrayna’nın 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmesiyle yeniden yapılmasına karar verilmiş ve 1999 yılında tekrar hizmete açılmış.
Kiev’de görülecek yerler arasında bulunan St Michael Altın Kubbeli Katedrali’ni Kiev’de gezilecek yerler listesine mutlaka ekleyin.

St Andrew’s Church – St Andrew’s Kilisesi
St Andrew’s Kilisesi, İtalyan Mimar Francesco Bartolomeo Rastrelli tarafından 1754 yılında yapılmış. Rusya İmparatoriçesi Yelizaveta tarafından yaptırılan kilise barok tarzındadır.
St Andrew’s Kilisesi Andriyivsky Caddesi üzerinde bulunuyor.

Andriyivsky Caddesi
Andriyivsky Caddesi, Kiev’in en ünlü ve özel caddelerinden biri. Paris’in ünlü Montmarte Tepesi gibi burası da sanatçıların ve ressamların uğrak yeri. Andriyivsky’nin arnavut kaldırımlı yollarında yürürken el emeği ile yapılmış bir çok ürün satan tezgahlara rastlayacaksınız.
Andriyivsky Caddesi, Kiev’de gezilmesi en keyifli yerlerden biri. Buradan aşağıya doğru yürüdüğünüzde, Andriyivsky yokuşunun sağında ve solunda Ukrayna’yı ve Kiev’i anlatan eşyalar satılıyor. Özellikle hediyelik eşya almak isterseniz burası tam size göre. Matruşkalar, kalpaklar, kalın yünden yapılmış örgü ürünler, oyuncak bebekler gibi bir çok şeyi burada bulabilirsiniz.
Andriyivsky Caddesi’ne giderseniz, gezinizi akşam saatlerine bırakmamanızı tavsiye ederiz. Tezgahlar kapanıyor ve caddenin bütün eğlencesi kaçıyor.
St Andrew‘s Kilisesi’nin bulunduğu bölgeye çıkmak için Volodymyrskiy Caddesi üzerinden fünikülere binebilirsiniz.
St Andrew’s Kilisesi, St Sophia Katedrali ve St Michael Altın Kubbeli Katedral aynı meydan üzerinde karşılıklı olarak bulunuyor. Hepsini birlikte gezebilirsiniz.

Yorumlar