Guilin Gezilecek Yerler

Turistler buraya yıllardır şairlere ve ressamlara ilham kaynağı olmuş Guilin’in muhteşem doğal güzelliklerini görebilmek için geliyorlar. Bunun en güzel yolu ise Li nehri üzerinde bir tekne turuna katılmak.

Li nehri üzerinde yaptığımız unutulmaz gemi yolculuğu sırasında milyonlarca yılda oluşmuş bu cennet gibi bölgeyi hayranlıkla seyrediyoruz. Bu bölge Çin’in güneyinden Vietnam’ın kuzey bölgelerine kadar ulaşıyor. Konumu nedeniyle yarı tropik iklime sahip olan Guilin’de hava genellikle sıcak ve nemli olduğundan her mevsim turist akınına uğruyor. Bizim tekne turu yaptığımız sırada hafif sis nedeniyle vadi masalsı ve mistik bir manzaraya sahipti.

Nehir turu yaklaşık 5 saat sürüyor ve öğle yemeğimizi de teknede yiyiyoruz. Daha sonra yeşil çay ve yasemin çayı karışımı olan çay ikram ediliyor. Guilin ayrıca ipekleriyle de çok ünlü bir bölge olduğundan nehir turumuzun anısına herkese ipek fular hediye ediliyor . Bu arada birbirinden güzel manzaralar ardarda sıralanıyor.

Çin Guilin Lijiang River Nehri
Her bölgenin ayrı birer efsanevi hikayesi var. Bunlardan en ilginç olanı ise hiç kuşkusuz 9 at tepesi . Bize anlatılan hikayesi ise şöyle: Maymun Kral kendi atlarını cennetten Li Nehrine getiriyor. Bir ressam bu atları görüyor ve o kadar beğeniyor ki onların resmini yapmak istiyor ama ne yazık ki atlar ondan çok korkuyorlar ve bu tepeye doğru koşup kaçıyorlar ve hepsi birbirinden farklı at figürleri (yatan, şaha kalkmış, koşan atlar) bu tepenin yamacında beliriyor. 9 at figürünün tamamını görebilen kişinin yaşamı boyunca çok başarılı olacağına ve bir sonraki hayat sınavı ne olursa olsun kazanacağına inanılıyor.

Guilin 9 At Tepesi
Guilin Gezilecek Yerler turumuzun sonunda küçük bir çarşıya geliyoruz. Burada biraz gezme fırsatı buluyoruz. Çin’de bütün çarşılar bana çok renkli ve eğlenceli geliyor.

Guilin Hakkında Bilgi
Daha sonraki durağımız Fil Hortumu tepesi; gerçekten de hortumunu suya daldırmış bir fil şekli görülüyor. Burası eski yıllardan beri kutsal olarak kabul ediliyor. Eşsiz güzellikteki bu tepe kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Dönüşümüzü ise otobüs ile yapıyoruz.

Yorumlar