Doğru Tatil Planlaması Nasıl Yapılır?

Sizce doğru tatil planlaması için neler yapmak gerekiyor? Tatil için bir yıl boyunca dur durak bilmeden çalışıyor ve sonunda hayallerinizi süsleyen tatilinize kavuşuyor musunuz? Peki, tatiliniz hiçte planladığınız gibi gitmiyorsa?
Bu gibi istenmeyen durumlara düşmemek, verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla almak için sizlerde tatil için otel seçiminizi doğru yapmalısınız.
Tatil Planlaması Nasıl Yapılır?
Doğru tatil planlaması nasıl yapılır?

Tatil için gideceğiniz bölgenin konumu büyük önem arz ediyor. Çünkü tatil köylerinin bulundukları noktalar koordinatlara paralel olarak iklim ve sıcaklık gibi değerlerini farklılaştırıyor. Rüzgârla kaplı ege mi? Aşırı sıcaklar için güney mi? Yoksa daha farklı ortamlarda mı tatil yapmak isterdiniz?

Tatile gitmeye karar vermek kadar önemli olan gideceğiniz otele ulaşım olanaklarıdır. Bu nedenle planlamanızı yaparken seyahat rehberinizi önceden hazırlamanız ve bu sayede sorunsuz aktarmalar ile otelinize oluşmanız mümkün olacaktır. Seçimleriniz için havalimanına yakın otelleri işaret etmek kolaylık olur. Zira havalimanından uzakta da olsa fazlası ile kaliteli oteller bulunabiliyor. Bu nedenle öncelikle tatile gideceğiniz şehrin toplu taşıma olanaklarını öğrenmeye çalışın bu sayede havalimanına iniş yaptığınız anda hangi otobüsü ya da metroyu kullanacağınız konusunda güncel bilgi arayışına girmeden sorunu çözmüş olursunuz.

Eğer aktarmayı taksi ile yapacaksanız daha önceden otel ve havalimanı arasında rotayı tespit edip kilometre ölçümü yapın. Özellikle pek çok şehirde yüksek taksi ücretleri oluşması için bölgenin yabancıları için alternatif güzergâhlar ile yüksek ücretler oluşabiliyor. Ayrıca VİB aktarmalar konusunda hizmet almak istiyorsanız yine yolculuğa başlamadan önce rezervasyon ve fiyat bilgisi almanız size katkı sağlayacaktır.

Seçmeyi düşündüğünüz otelin denize olan uzaklığı da önemli bir faktör. Sırf serinlemek için metrelerce yürüyerek kavrulmak zorunda kalmayın. Bu nedenle denize sıfır olanakları değerlendirin.

Daha Fazla Okuyun: Deniz Tatili Yapmanız İçin 10 Özel Neden

Tatil için seçeceğiniz otelin sosyal olanakları ve sahip olduğu kumsal çok büyük önem taşıyor. Zira özellikle çocukların ayakları düşünüldüğünde zemini çakıl olan plajlar istenmeyen faktörlere dönüşürken deniz suyundan yararlanmak çocuklar için imkânsız olabiliyor. Bu nedenle seçilecek otelin sahip olduğu kumsal özellikleri önceden belirlenmelidir. Ayrıca tüm gün otelde deniz havuz arasında mekik dokumak istemiyorsanız sosyal olanaklara daha yakından bakmanız faydalı olacaktır.

Pek çok büyük tesis bünyesinde çocuklar için oyun alanları aqua parkları ve büyükler için spor tesislerini barındırmaktadır. Ayrıca yabancı uyruğa sahip çocuklar ile zaman geçirme olanağına ulaşan çocuklar bu sayede yabancı dillerinde kısa süreli de olsa bir gelişme kaydedebilmektedir. Seçimlerinizde söz konusu faaliyetler mutlaka dikkat edilmesi gerekilen ayrıntılardan olmakla birlikte tatilde can sıkıntısı yaşamamanız için size fayda sağlayacaktır.

Tatil yapmayı düşündüğünüz otelin plaj durumu da önemli bir faktör. Kum mu ya da çakıllardan oluşan bir plaj mı bunlar önemli. Özellikle çocuklu aileler için kum plaj olması gerekiyor.

Çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken diğer bir faktör ise çocuklar için otel bünyesinde çeşitli animasyon şovlar, parklar, mini havuzlar ve oyun odası gibi olanaklar mevcut mu bunlar önemli noktalardır.

Otel seçiminde kalacağınız oda numarası da yine dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Restorana uzak olan bir odada kim kalmayı terci eder ki. Tatil için düşündüğünüz bölgede sivrisinek barınıyor mu ve oda da tel var mı yok mu diye sormayı ihmal etmeyin deriz.

Nakit para tatile çıkarken her zaman ihmal edilen önemli ayrıntılardan biridir. Fakat özellikle toplu taşıma ve taksi ücretlerinin ödenmesi için ya da anlık oluşan ihtiyaçlarda bankamatik ya da banka kartlarının geçerli olduğu noktalar aramamak için yanınızda bir miktar nakit para bulundurmanız size ayrıca kolaylık sağlayacaktır.

Tüm bunlara dikkat ederek güzel bir otel rezervasyonu yaptıysanız sıra geldi ucuz uçak bileti ayarlayarak istenen tarihe bilet almaya. Ekonomik tatil için daha aylar öncesinden feribot, otobüs ve uçak biletlerinizi almalısınız.


Yorumlar